Често задавани въпроси


Коя е най-добрата марка конвектори?

Този въпрос няма еднозначен отговор поради това,че причините са в чисто субективните изисквания на всеки отделен клиент, като например: цена на конвектор, размери на отоплителното тяло, функционалности и разбира се ниво на електро потребление.


Колко години гаранция имат конвекторите на ADAX ,AIRELEC,ATLANTIC?

Конвекторните печки  имат 7 години гаранция,въпреки те са готови да ви служат ефективно и надеждно много повече години наред.


Има ли формула за изчисление на необходима мощност за отопление?

Няма такава защото, факторите влияещи на необходимата мощност за отопление на дадено помещение не са един или два а са комплексни.


С какъв тип термостат е по-добре да си закупи конвектор?
Контролът може да се осъществи по механичен или с електронен термостат. Специалистите препоръчват покупката на конвектор с електронен термостат. Това се дължи на някои от неговите предимства над механичните.
С електронен термостат може да се регулира температурата с точност до 0,1 ° C, а при механичните с 1 ° C.  На пръв поглед, такава промяна в температурата изглежда незабележима, но това се отразява на усещането за комфорт в помещението
Когато включва и изключва механичния термостат прави щракащ звук.   Работата на електрония термостат е напълно безшумена.
Цена конвектор с електронен термостат малко по-висока от с механична, но това ще ви помогне да спестите потребление на електроенергия поради автоматично адаптиране на мощността.